25 ianuarie 2017

Să nu ignorăm Sighișoara


1. Încă două accidente grave în Sighișoara. Unul mortal (în zona Ramificație Albești). Un cetățean a fost omorât pe trecerea de pietoni! Al doilea a avut loc în zona Kaufland și s-a lăsat cu două persoane rănite...

Revin cu tema propusă către autoritatea locală. Domnule primar, având în vedere că partidul dumneavoastră se află la guvernare cred că este un moment oportun să încercați să faceți lobby către guvern pentru ca Sighișoara să poată avea o șosea de centură. Argumente sunt destule, le-am discutat. Dar dacă se merge în acest ritm, vom avea în curând ziua și accidentul. Iar siguranța cetățenilor Sighișoarei trebuie să fie pentru dumneavoastră și consilierii dumneavoastră de prioritate 0!



2. De mai bine de trei săptămâni o țeavă de apă s-a spart în zona pasarelei de peste râului Târnava. S-a încercat o reparație, apoi o alta, există urmele încă vizibile ale reparațiilor (în trei zone). Cu toate acestea în zona respectivă deversarea de apă (potabilă?!) a continuat și datorită gerului s-a creat un imens ghețar.

Întrebări către cei care sunt responsabili pe domeniu

a. cine se face vinovat pentru acest accident?
b. când a fost făcută ultima verificare a respectivei conducte?
c. o cantitate de apă (întreb din nou, potabilă?) se duce nu pe apa Sâmbetei ci pe apa Târnavei (dar tot aia înseamnă). Cine va plăti toată această risipă?! Repet, cine va plăti pentru risipă?!
d. cât de sigură mai este respectiva pasarelă având în vedere povara imensă de gheață adăugată?!