vineri, 3 martie 2017

Când tratezi statul ca pe propria moșie!

Avem "plenty" de "oameni de afaceri"! Îmbogățiți peste noapte, ai spune că în țara asta tot românul, după 50 de ani de comunism, a prins dragul capitalismului. Și s-a și convertit peste noapte devenind vajnic om de afaceri care mănâncă capitalism pe pâine.

Cel mai recent exemplu este social-democratul șăf, Dragnea după cum puteți constata aici. Pentru că asta este realitatea tristă a României. Toți marii capitaliști ai României, toți marii îmbogățiți "s-au ajuns" printr-o singură metodă. Afaceri cu statul. Statul corupt care a și-a drenat proprii bani (adică banii dumneavoastră) în câteva buzunare. Da, sunt aceleași buzunare care au prins glas acum și se răstesc la Europa, la multinaționale, bănci, străini, Soroș, tehnocrați, hipsteri, etc. Îi știți voi care sunt... Toți ăștia dacă ar fi obligați să intre într-un sistem concurențial real și nu pe șpăgi, contracte cu dedicație sau licitații trucate ar fi nevoiți să-și declare falimentul în cel mai scurt timp. Asta pentru că nu au habar de ce înseamnă afaceri cinstite!

De curând am dat de un caz mai local. Specific! Un nene, vine în ședința de CL și declară că peste noapte (bine, nu chiar peste noapte), s-a trezit că a fost deposedat (cum?!) nu numai de terenul aferent curții dar și o parte din cel aflat sub propria locuință! Cine este beneficiarul?! Vecinul. Cine este vecinul?!

Ei bine, în acest caz trebuie să revenim la administrația Dăneșan (plus pretenarii intrați pe listele ApR) în CL (plus primăria), chestie clar diversionist-securistă (dacă știm că printre fruntașii ApR se găsec numai nume cu ochi albaștri cum ar fi Meleșcanu, Pașcu, Boda, Enache, Coșea). Alianță care apoi s-a "disipat" în PNL (haha!!!) și PSD (alt haha!). ApR Sighișoara a trecut la doar câteva luni după alegeri cu arme și bagaje, în mult hulitul (atunci!), PSD (foarte probabil dacă ar fi candidat pe acele liste, nu ar fi prins jumătate din locuri dar schema a fost perversă, au momit electoratul cu un partid nou pentru ca mai apoi să dubleze numărul de consilieri ai comunistoidului PDSR!). Să ni-i reamintim din presa timpului pe vajinicii "novici" care au făcut și desfăcut Sighișoara pentru ani buni de atunci încoace.

 

Și dacă nu se vede foarte bine, să-i enumerăm: Ioan Dorin Dăneșan, Mircea Ferezan, Adrian Popa, Ovidiu Moldovan, Sorin Savu. Consilierul Ionel Gavrilă a virat și domnia sa de la răposatul PUNR tot către PDSR (actualul PSD)... După aceea a poposit în PDL... Asta se întâmpla doar la câteva luni după alegerile locale! Fain nu?! Extrapolați tot acest șablon la nivel de țară! Reașezări, permutări, reciclări dar mereu aceleași figuri la butoane și la pușculița cu bani!

Păi haideți să ni-i reamintim pe mai sus numiții cam ce erau ei în acele vremi. Mulți dintre ei, niște iluștri necunoscuți, cu o situație materială jenantă. Cum stau ei acum?! Whaaaat?!

Dar bine, nu acesta este subiectul. Unii dintre ei au făcut pasul în spate și-și văd bine-mersi în continuare de afaceri, alții au făcut jumătate de pas în spate și trag sfori de partid. Alții, vor să pozeze în mari democrați. Forget it boyz! Sunteți aceiași, doar că... Doar că, coincidență incredibilă, v-ați ajuns cu toții DUPĂ ce ați intrat în politică! Arhiva aceluiași JSR (la care am activat ani de zile încă de la început) stă mărturie! Să fim bine înțeleși, nu afirm că afacerile derulate ar fi fost ilegale, nooo, doar că ele coincid taman cu evoluția voastră politică! OK, să nu dezgropăm morții (ar zice unii, deși în partidul vostru de suflet, morții votează bine-mersi)... Dar Sighișoara a rămas în urmă, este în plin declin și asta vi se datorează și vouă! Vorba aceea, iertăm dar nu uităm!

Dar revenim la cazul din ultima ședință, caz care poate părea uluitor! Un cetățean din Sighișoara se trezește la propriu că-i fuge pământul de sub picioare. Că i-a fugit! Unde?! Păi asta trebuie musai aflat, nu credeți?

Cum musai ar trebui aflat cum în aceeași perioadă (după informații care sunt demne de încredere), se pare că o grămadă de locuințe din proprietatea statului au fost date nu așa cum cerea legea, prin Consiliul Local (celor înscriși pe liste unii aflați în mare nevoie!), ci prin bunăvoința mușchilor fostului primar! Există câteva cazuri care duc către aceste supoziții... Un caz oarecum similar s-a petrecut în Timișoara și face obiectul unei investigații ale DNA.

Dacă toate acestesa sunt reale, vorbim din nou de spre mult discutatul "abuz în serviciu" pe care partidul PSD (da, același, fost PDSR), plus făcătura ALDE și anexa UDMR doresc musai ca abuzul în serviciu să fie dezincriminat!

Mai pe românește, toate aceste mânăreli făcute de către politicieni cu averea statului, trebuie să fie dezincriminate și făptașii exonerați! Capisci?! Ați înțeles?!

Adică, după 1989 o mafie comunist-securistă s-a instalat la butoanele României și a început devalizarea ei. La nivel local, regional, sau pe țară. Cine au fost autorii?! Pe unii îi știm. Alții, cum ar fi bandiții-șefi Dragnea, Tăriceanu, Udrea, Băsescu, etc. etc, au declanșat acum lupta împotriva justiției pentru că li se apropie și lor funia de par. Pentru asta, sunt în stare să arunce România în aer (atâta cât a mai rămas nefurată), doar pentru a-și salva pielea.

Pentru asta unii dintre noi am fost (și vom mai ieși la nevoie) în stradă. Pentru că ne dorim o țară (dacă se poate) mai curată. O țară care să nu mai fie vaca de muls a bandiților din politică!

aleXandru goța

P.S. La nici câteva luni, gașca mai sus amintită (plus restul consilierilor fără excepție) avea să administeze orașului prima țeapă majoră. Dracula Park. Dar despre acest subiect voi reveni
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu