19 iulie 2017

Finanțarea pentru Sighișoara?! Un mizilic.... (și o bilă albă!)

Madam Sevil Shhaideh a dat drumul la robinetul cu bani (lista completă o puteți găsi aici....). Pe mine așa cum e firesc m-a interesat Sighișoara  (chiar și în comparație cu alte investiții din județul Mureș). Ei bine, noi primim două finanțări mari și late.



Prima, primește fără îndoială o bilă albă,

Rețea de canalizare menajeră și stație de epurare în
municipiul Sighișoara- sat Hetiur în valoare de 3,353,209.30 lei

A doua finanțare este mai mult decât misterioasă (oricum ea nu apare în programul electoral al PSD Sighișoara)

Pod peste râul Târnava Mare-Municipiul Sighișoara în valoare de 6,570,260.80 lei.

Acum eu întreb care va fi utilitatea acestui pod?! Nu știm unde va fi amplasat (deși țin să dau dreptate cuiva care îl amplasează imaginar ca și mine undeva unde să lege cartierul Bărăgan de Viilor). Dacă e așa, înseamnă că ne putem lua adio de la o șosea de centură cel puțin în următoarea sută de ani perioadă în care PSD va fi în continuare la putere!

Deci în privința maternității (mutată sau nouă, nici nu mai contează) vă puteți pune pofta-n cui. S-au certat "mutul cu surdul" degeaba, populația orașului a fost inutil dezbinată (din păcate am avut încă odată dreptate când îi invitam și pe unii și pe alții să nu vândă pielea ursului din pădure...) Mai avem de așteptat și cu pârtia de schi acoperită (eu deja îmi lustruisem schiurile) 😛.

Listă plină de asfaltări, modernizări de drumuri, re-asfaltări, lărgiri de drumuri, poduri, podețe, canalizări (asta nu înseamnă că nu e nevoie de așa ceva dar astfel de intreprinderi sunt cea mai bună modalitate de a dirija și drena banul public către firmele "de casă" ale partidului, sau mă rog, alianței)). Avem modele de astfel de construcții în Sighișoara, Sala Sporturilor și gara, făcute de mântuială și care au înghițit sume exorbitante de la buget!

În general astfel de proiecte (cum este podul peste Târnavă ivit peste noapte) care nu au apărut nicăieri în programul electoral la alegerile locale (sau generale) sunt "investiții" impuse de la centru. Merită să deschideți excelul să faceți niște comparații (eu vă ofer aici lista pentru județul Mureș cu sublinierile personale). Dacă veți compara Sighișoara cu Fântânele (îi invit pe cei tari la contabilități să facă totalul cât primește Fântânele!), veți vedea că noi sighișorenii am primit ca să fiu în limbajul servilei Sevil, un mizilic. Faceți comparație cu Sovata care iată, primește bani pentru grădiniță și creșă cu program prelungit în valoare de 12,572,675.00 lei (că doar nu degeaba șăfu la consiliu este udemeristul Ferenc Peter, fost primar la Sovata...)


să fiți sănătoși

aleXandru goța