23 decembrie 2016

Insolența Ministerului Mediului poartă de azi un număr....

În conformitate cu Legea 544/2001, Asociația Eco-Breite prin subsemnatul a trimis Ministerului Mediului o sesizare. O găsiți mai jos cu sublinierile de rigoare.




Cred că mesajul trimis MM a fost destul de descifrabil. În afara sesizării, subsemnatul a solicitat rapoartele de activitate de pe ultimii 6 ani, rapoarte de activitate pe care Asociația "Progresul Silvic" era obligată să le prezinte... Repet, Sighișoara și împrejurimi fac parte din Situl Natura2000 pe care această asociație îl administrează șți ca factor interesat are tot dreptul să aibă acces la aceste rapoarte.

Iată ce răspunsul primit astăzi prin purtătorul "vorbe" al ministerului (probabil), domnu director (woow!) Mihai Drăgan. Cine este Mihai Drăgan? Ehee, aici istoria este mai lungă....



Deci, dăcât. Purtătorul de vorbe găsește scuze. Adică în faptul că invazia datează de acum zece ani când nu Progresul Silvic era administrator cu Fundația Mihai Eminescu Trust. Altă hibă, Asociația Breite nu a participat la la ședința publică de la Daneș (musiu Drăgan nu specifică data la care a avut loc ședința, aflu doar că a participat WWF. De ce doar WWF o să mă interesez personal) care este limitrofă cu rezervația, asta deși rezervația poartă numele "Stejarii multiseculari de la Breite-Sighișoara". Plus că, deși am prezentat aici cele trei adrese trimise de către primăria Sighișoara către Progresul Silvic, ei informează că nu au primit "dăcât" una. Și oricum nu i-au dat curs pentru că deja planul de management era deja aprobat...

Și într-un final, musiu Drăgan ne trimite la Progresul Silvic să primim alte informații deși noi am solicitat clar ministerulului niște rapoarte care ar trebui să fie publice chiar pe site-ul ministerului!!

Sincer, nici pe vremea lui Dracula Park nu am remarcat o porcărie și o insolență atât de mare!

Am crezut mereu că echipa nouă de la MM va face ceva ordine și va aduce mai multă transparență. M-am înșelat amarnic! Cu această ocazie doresc să le "mulțumesc" din suflet Ericăi Stanciu (încă secretar de stat la MM) și Florentinei Florescu, care iată, s-au integrat perfect în sistem. Bravo fetelor, trăiască ONG-ruile de "mediu"!

Pasul 2. Voi solicita Consiliului Local (proprietar al Rezervației Breite) să prezinte degrabă o HCL prin care să solicite rapoartele de activitate ale respectivei asociații.

Pasul 3. Da, e acela...

Rușine!