luni, 5 decembrie 2016

Vrem fapte, nu circ!

Afirmație (citez aproximativ):

"Îi ințeleg pe cei care își doresc un patinoar dar mult mai important este să avem o maternitate nouă"

?!!

În primul rând afirmația asta extrem de periculoasă dă dovadă de cinism și a fost făcută exact în acest scop, acela manipulativ.

În primul rând, cele două probleme (patinoarul și maternitatea) nu se compară. Una e una și alta e alta. Ele nici nu se exclud una pe cealaltă din aceleași motive. Pe de altă parte autorul afirmației nu ne spune de unde a tras această concluzie. Ca să înțeleg gândirea sa întortocheată ar trebui să fac un exercițiu serios de logică strâmbă.

Cinismul pleacă de la premiza indubitabilă a autorului că aruncând această afirmație care nu se bazează decât pe modul său ieftin și limitat de gândire, cei care își doresc un patinoar nu-și doresc o maternitate nouă cu la fel de multă ardoare. Ceea ce deja este grav! Domnul în cauză nu poate gândi că într-o comunitate existe interese individuale sau de grup diverse, cu priorități diverse adeseori divergente și (doar) aparent ireconciliabile. O persoană la vârsta a treia are alte priorități față de un adolescent, de exemplu. Ce facem cu ei, îi învrăjbim pe unii contra altora?! Îi excludem pe unii în favoarea altora?!

Mă întreb în consecință de unde această concluzie?! A făcut domnul respectiv un sondaj de opinie?! Nu cred! Pur și simplu face o afirmație prin care compară mere cu banane ca și cum aceste două  sortimente de fructe s-ar exclude din raftul unui magazin fiind complet incompatibile.

Stimabililor, cetățenii Sighișoarei au nevoie și de locuri de recreere dar și de locuri unde să fie tratați în mod omenesc atunci când sunt bolnavi! Tot așa cum am avea nevoie și de un cămin de bătrâni la cu totul alte standarde de calitate având în vedere faptul că rata natalității merge vertiginos la vale în timp ce procentul vârstnicilor crește spectaculos!

Gândirea limitată și lipsa completă de viziune, aroganța și politicianismul ieftin generează astfel de mo(nu)mente care demonstrează un lucru. Interesul comunitar clamat cu atâta insistență e doar gargară. De ce spun asta?! Păi cam către asta duc toate evidențele. Deocamdată nicio problemă de interes comunitar major nu a fost rezolvată. 

Nu v-am trimis acolo ca să vă pierdeți vremea în lupte interminabile pe banii noștri! V-am trimis acolo pentru ca să găsiți soluții la toate problemele noastre și nu doar la cele pe care domniile voastre bănuiți că ar fi prioritare! Dorim să vă adunați înpreună și să dezbateți un proiect de interes public până găsiți soluția viabilă nu să ieșiți cu filme pe internet pentru ca să ne demonstrați ce?! Că ați reușit să puneți pe butuci un proiect prin discuții sterile care l-au dus într-un punct în care acesta a devenit inaplicabil pentru a vă putea porcăi ulterior pe internet zile întregi?! Când faptele demonstrează clar că apriori acestui proiect i s-a pus cruce (vorbesc de patinoar)!

Deci și în cazul problemei clădirii maternității, este de datoria voastră stimați consilieri să găsiți toate soluțiile atât cele legale, să udentificați sursele financiare (indiferent de variantă) pentru o rezolva. Să vă întruniți de câte ori va fi necesar până găsiți soluția optimă! Este OBLIGAȚIA voastră să faceți treabă concret și eficient acolo în sala de ședință și nu pe facebook în lupte sterile care nu denotă decât un lucru. Aveți o grămadă de timp liber. Folosiți-l în interesul comunității!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu