08 martie 2018

Salariile "indecente" ale medicilor

Observ multă frăsuială proletară pe motiv că "da de ce li se măresc medicilor salariile că și așa iau șpăgi"

Să dezvoltăm. Da, sunt și medici care iau șpăgi. Și nu de azi de ieri ci de pe vremea lui Ceașcă atunci când o "motostivuitoare" câștiga mai bine decât un medic primar. Nu vreau să compar anumite joburi cu cea de medic pentru că este practic impsoibil. Niciuna nu are viața omului în mână precum slujba de medic! Niciuna! Mii și mii de medici pregătiți aici și-au luat lumea-n cap și au plecat să lucreze pe salarii decente. Repet, decente. Unde să nu trebuiască să se gândească la ziua de mâine sa la statura morală compromisă tocmai datorită situației materiale precare!


Sunt șpăgi și...șpăgi. Pentru că nu poți compara un cadou făcut (nu neapărat în bani) de cineva căruia i-ai salvat viața sau l-ai făcut sănătos cu condiționarea materială a actului medical. am mai spus-o și altădată, eu le-aș suspenda automat dreptul de practică celor care condiționează un act medical. Pe viață!

După zeci de ani nivelul salariilor medicilor a fost adus mai aproape de decență. Adică la un nivel unde șpaga nu ar mai avea practic ce să caute. Da?! Abia de acum înainte se va putea discuta deschis și onest despre șpaga din sistemul medical...

Apropos, nu ați remarcat un fapt straniu?! Din 1989 încoace toate categoriile plătite din bani de la buget au folosit tot felul de forme de protest pentru un salariu decent (greve, manifestații sindicale, etc). Profesori, cadre medicale, administrație, poliție, etc. Cu o singură excepție! Popii! 

V-ați întrebat vreodată oare care o fi misterul?!

Știți ce ați merita toți cei care bombăniți despre salariile mărite ale medicilor ?! Ați merita ca toți medicii din țara asta să-și ia simultan două săptămâni concediul de odihnă. Sau chiar numai una... Să mergeți să vă trateze vrăjitoarele. Sau popii! Și popii să se trateze între ei (că tot se poartă...)

aleXandru goța