06 mai 2016

Întrebări adresate candidaților la funcția de primar al Sighișoarei

Acestea sunt întrebările pe care le voi trimite prin mesageria privată tuturor candidaților la funcția de primar al Sighișoarei. În măsura în care voi primi răspusurile le voi arhiva și le voi publica pe toate deodată, așa mi se pare corect. Am fixat ca termen de răspuns 7 zile începând cu data de astăzi.


1. Cum vedeți rezolvată problema parcărilor în Sighișoara și a circulației auto în Cetate și în cât timp?
2. Cum vedeți rezolvarea definitivă a cerșetoriei care a devenit o adevărată pată neagră pe obrazul orașului, și în cât timp?!
3. Paradox! În timp ce afacerile din Cetatea Sighișoara, zidurile cetății au ajuns o ruină. Cum veți rezolva problema și în cât timp?
4. Groapa de gunoi a a juns una dintre marile probleme căreia nu i se întrevede o rezolvare satisfăcătoare iar pagubele generate le plătim noi cetățenii. Ce rezolvare întrevedeți și în cât timp?
5. Situația clădirii CEC este în stand-by. Sala Mihai Eminescu se degradează pe zi ce trece. Ce rezolvare grabnică vedeți și în cât timp?
6. Cu toate că rezervația Breite este în proprietatea Consiliului Local, actualul administrator o neglijează complet. Ce rezolvare vedeți și în cât timp?
7. Festivalul Medieval Sighișoara s-a degradat de la an la an. Ce modalitate vedeți pentru a-l revitaliza și pentru a-l transforma într-un adevărat eveniment cultural? În situația în care nu veți găsi o soluție acceptabilă veți renunța la organizarea lui?!
8. Cum vedeți relația cu societatea civilă în viitor?! Dar cu presa?
9. Am avut parte de o situație paradoxală. Ultimul primar ales democratic deși condamnat penal a refuzat să plece de pe post timp de mai bine de un an jumătate de la pronunțarea sentinței (nedefinitive). Nici după stabilirea sentinței definitive nu s-a retras din funcție și a trebuit să fie revocat prin ordinul prefectului. Ce veți face în situația teoretică că veți fi pus sub urmărire penală?
10. Chiar dacă o șosea de centură nu intră teoretic în atribuțiile primarului, cum vedeți această eventualitate și ce demersuri ați face pentru urgentarea construirii acesteia?
11. Oferiți-ne cinci puncte pe care le considerați prioritare și niște termene precise pentru rezolvarea acestora. Ce veți face dacă nu veți realiza la termenul stabilit cel puțin unul dintre ele?!