10 noiembrie 2016

Dezbatere despre patrimoniu de la Sighișoara




Mai jos aveți draftul documentului propus astăzi pentru dezbatere publică (Memorandum). Este primul eveniment petrecut în Sighișoara într-o temă majoră. Conservarea patrimoniului construit și a celui natural din Sighișoara și împrejurimi. În fapt, protejarea acestui "peisaj cultural" unic căruia îi aparținem, pe care l-am moștenit, ar trebui să-l protejăm cum se cuvine. Ce ni s-a propus astăzi a fost participare. Participare civică! A fost pentru prima dată când nouă, cetățenilor, nu ni s-a vârât pe gât cu anasâna un proiect venit "de sus" ci ni s-a solicitat participarea într-o temă care ar trebui să ne privească pe toți!



Aveți aici înregistrat playlist-ul dezbaterii (scuze pentru calitatea sunetului, captarea a fost făcută cu telefonul mobil)

Majoritatea pozițiilor au fost foarte interesante mai ales pentru că au fost foarte diverse. Dar mai ales a ieșit în evdiență faptul că problema patrimoniului interesează pe foarte mulți.



toți cei care aveți opinii sau recomandări în legătură cu acest memorandum o puteți face pe adresa de mail: sighisoara@cultura.ro