17 noiembrie 2023

Turnului cu Ceas i-a stat ceasul?! (II)



 Mulțumesc Călin Stupariu pentru ajutor, contractul de execuție există pe pagina primăriei Sighișoara și așa cum este firesc, cu scuzele de rigoare, îl postez în facsimil. Și păstrez și forma inițială a articolului. Problema esențială, după cum veți vedea nu constă în publicarea acestuia ci prin prelungirea lui! O lucrare mult mai complexă și laborioasă aceea a turnului cu ceas din Saschiz a fost executată într-un an de zile (vedeți mai jos)
























Valoarea lucrării de renovare este de aproape 120.000 €. Personal am serioase îndoieli (oare de ce?!) că suma asta va rămâne bătută în cuie...

Dacă însă doriți să aflați pe ce fel de contract se duc acești bani atunci vă invit să căutați documentația pe pagina oficială a primăriei. Cuum?!! Nu îl găsiți?!! Hmmm, să mai căutăm....

..............................
....într-adevăr contractul din motive necunoscute nu este de găsit, deși ar trebui să fie că de-aia trăim în era respectului și transparenței despre cum este cheltuit cu folos banul public!

Pentru a vă face o idee despre ce înseamnă transparență la o lucrare foarte asemănătoare vă invit pe această pagină:

https://www.evang.ro/keisd-saschiz


Turnul cu Ceas din Saschiz (o copie ceva mai mititică) a celui sighișorean a ”suferit” o renovare radicală. Ea a constat în: reparație acoperiș, rostuit și reparat întreaga zidărie interior, planșee noi, scări interioare, tencuit + injectat mortar în ziduri pentru a uni zidul exterior de zidul interior.

Toată lucrarea a costat 479.000 € și a durat un an !!! (2018 - 2019)

Aveți aici câteva instantanee din perioada renovării




























aleXandru goța