17 noiembrie 2023

Turnului cu Ceas i-a stat ceasul?! (I)

Pentru început un lucru clar. Acoperișul Turnului cu Ceas, emblema burgului nostru trebuia renovat așa cum foarte multe din clădirile de patrimoniu ale orașului necesită.

Renovarea s-a început cu surle și trâmbițe, presă pupină cât încape, toți priveam încântați cum se înalță schelele spre cer. Ei bine, pe la mijlocul verii treaba s-a oprit brusc. Mulți localnici au remarcat fenomenul, s-a crezut că e vorba de zile, dar zilele s-au transformat în săptămâni, nimic. Și nici beneficiarul (Municipiul Sighișoara) nu dădea nicio explicație. Dar, deja nici nu începuse bine lucrarea că s-a și semnat tradiționalul (deja!) act adițional prin care se prelungea termenul de execuție!! Wtf?!

Aici aveți contractul DALI semnat în decembrie 2021 între Primăria Municipiului Sighișoara reprezentată de primarul Iulian Sîrbu și reprezentantul firmei care trebuia să întocmească studiul DALI precum și proiectul SC UTILITAS CCPDRPC SRL (o firmă cu legături politice suficient de interesante) prin directorul executiv, doamna Imola Kiriszan. Am căutat site-ul firmei să găsesc mai multe detalii. Pentru o firmă cu un asemenea blazon pagina de internet este uluitor de săracă. 

http://www.utilitas.ro


Dar haideți să aducem contractul spre studiu.














(va urma...)

aleXandru goța