24 noiembrie 2023

Turnului cu Ceas i-a stat ceasul?! (IV)

 

În data de 14 noiembrie primarul Sîrbu se cocoață în turn să ne țină un curs despre putreziciunea lemnului. De ce primarul și nu cei care au făcut studiul DALI?!! De ce abia acum și nu atunci când proiectantul nu a făcut toate constatările la fața locului înainte de începerea lucrărilor?!! Pentru că, să fim serioși, nu vorbim aici de niscaiva vicii ascunse, vicii care să fi apărut abia de la decopertare ci unele care săreau un ochi la o primă vedere chiar din interiorul podului! Semn că le-a văzut și ”specialistul” primăriei Sighișoara...

Este acesta adevăratul motiv pentru care lucrările au fost întrerupte luni bune fără ca cei intervievați să fi explicat clar care este cauza?!

Cum spuneam în episodul precedent, în discuția telefonică avută în 17 august ,administratorul firmei S.C. Alpin Construction SRL Cseresznyes Szilamer mă trimite după țigări afirmând că nu poate să-mi spună mai multe ci doar proiectantul. L-am rugat atunci să-mi trimită un număr și un nume de contact. Și-mi trimite numele ”arhitectului” și numărul acestuia de telefon, Adrian Tudoreanu din Cluj. Mai întâi, caut cu goolgle și singurul Adrian Tudoreanu pe care-l găsesc nu este arhitect ci asistent universitar la Facultatea de Construcții Cluj, secția Drumuri și Poduri (sic!)

M-am pus pe sunat deci...

După cinci apeluri Adrian Tudoreanu răspunde nervos și mă trimite la executant. Când îi spun că de acolo am fost trimis la el, o întoarce și mă trimite la beneficiar adică la Primăria Sighișoara care deja de săptămâni în șir nu dă nicio explicație de ce s-au oprit lucrările! Îi spun să facă bine să-mi facă legătura cu șefa lui pentru că e vorba de interes public și bani publici aici și atunci îmi spune să închid că voi fi sunat de aceasta. Îl rog să-mi spună despre cine este vorba (nume prenume) și îmi răspunde ”o să aflați dumneavoastră” atunci și închide ”pentru că este pe o schelă”.  Dar măcar îmi spune numele firmei. Am trecut iarăși la căutat pe google Ok, nu sună deloc bine așa că mă apuc să mai sap pe internet. Sfântul Google vine cu absolut tot ce e nevoie, inclusiv cu numele și CV-ul directorului executiv Kirizsan Imola care a semnat în data de 08.12.2021 contractul înregistrat cu nr 446/15.12.2021 la primăria Sighișoara în numele firmei Sc. UTILITAS CCPDRPC SRL.

aleXandru goța