16 februarie 2018

Cine "murdărește" imaginea orașului Sighișoara domnule Toth?!




Ca să-i răspund domnului viceprimar Toth care a făcut o declarație cu țintă destul de imprecisă "trăgându-i de urechi" pe cei care compară Sighișoara cu o groapă de gunoi folosind drept argument o cifră emanată de șeful Agenției de Dezvoltare Regională cum că din cei peste 500.000 de turiști care au vizitat județul Mureș 200.000 au vizitat Sighișoara.

Dacă ați fi fost bărbat până la capăt ați fi spus cu nume și prenume cine sunt cei în cauză să-i știm și noi, eventual să-i scuipăm pe stradă... Dar ați aruncat o petardă penibilă (100% politicianistă că doar se întergistra la TVR și dădea frumos, nu, deși tirada dumneavoastră nu avea nici o legătură cu subiectul pus pe ordinea de zi!)
1. În primul rând vă informez cu respect că noi nu suntem turiști în Sighișoara, pe care ne urecheați "că-l târâm în noroi" domnule Toth! Noi trăim 365 de zile pe an în acest oraș și vedem cu ochii noștri cam cum arată. Dați o tură prin centru să vedeți mormanele de coji de semințe din fața caselor de pariuri! Strecurați-vă printre cohortele de cerșetori care se agață de tine și te înjură dacă nu le dai ceva (problemă care este o pată inadimisbilă pe obrazul unui oraș cu pretenții și pe care nu ați reușit să o rezolvați nici până în ziua de azi!!). O să am grijă ca de azi înainte să fotografiez "tot ce prind" în scurtele mere peripluri prin centru și să postez și pentru informarea dumneavoastră cam cum stăm cu civilizația și curățenia...
2. După informațiile pe care le dețin Sovata a întrecut Sighișoara la numărul de turiști! Sighișoara a fost până acum mereu în top până mai ieri dar iată că alte orașe (e drept în care se pompează bani la greu dat fiind algoritmul politic, știți desigur bine la ce mă refer) ne-o iau înainte. Curățenia și atmosfera civilizată nu este pentru turiști domnule viceprimar ci pentru cetățenii orașului plătitori de taxe și impozite!! Vă reamintesc afirmația primarului din Bruges (binecunoscut oraș turistic cu atmosferă medievală ca și Sighișoara) când a fost aici în ianuarie 2017. A declarat cu subiect și predicat că pe el nu-l interesează turiștii ci cetățenii din Bruges. Dacă locuitorii din Bruges sunt mulțumiți atunci și turiștii vor fi mulțumiți. Așa ar trebui să gândească o administrație responsabilă, cu urechea aplecată la proprii cetățeni! Așa că vă sfătuiesc să nu dați note de bună purtare unora pe care îi acuzați că nu au făcut nimic pentru acest oraș (ați făcut copy-paste din penalul Dăneșan)! Semnalând problemele reale ale orașului nu îl târâm în noroi ci tocmai vrem să vă ajutăm și să vă semnalăm ceea ce ne nemulțumește. Nu sunteți nici pe departe cel mai în măsură să dați calificative de cine e bun sighișorean și cine nu (având în vedere situația dumneavoastră)! Ați avut o ocazie fantastică înlesnită de tehnocrata Oana Bogdan de a colabora cu administrația unui oraș etalon (Bruges). Ați profitat de ea?! Zero! Nula! Nincs! V-a folosit la ceva domnule primar Mălâncrăvean și domnule consilier Grabcev întâlnirea de la Viscri cu respectivul primar?! Aud?!

Am fost împreună pe Platoul Breite și am constatatat cu toții în ce stare jalnică se află. V-ați declarat neputincioși în relația cu actualul administrator al sitului Natura2000 (și implicit a rezervației Breite), Progresul Silvic ceea ce este inadmisibil mai ales că, după cum bine știți, Comisar șef al Gărzii Naționale de Mediu este un coleg de-al dumneavoastră de ONG (UDMR), Szép Róbert! Deci cam în faza asta stăm cu cei care "murdărim" imaginea orașului...
aleXandru goța
P.S. voi reveni