15 februarie 2018

Eurovisionul care unește banul public cu buzunarele de partid





Circul declanșat datorită picării proiectului de finanțare a semifinalei Eurovision pute (din informațiile pe care le dețin). Iată afișul pompos ci-că festivalul este dedicat centenarului unirii. Uatdăfac?!! Cu șușe din astea sărbătoriți voi Centenarul Unirii?! Sfântă nerușinare!


De ce pute rău afacerea?!

1. Pentru că așa cum spuneam, proiectul a fost supus pentru aprobare (deși scrisorile de intenție existau încă dinainte de ședința din ianuarie!!!) cu doar trei zile înainte de eveniment încercându-se astfel să se forțeze mâna consilierilor locali puși în fața unui fapt (aproape) împlinit ceea ce este inacceptabil indiferent de ce fel de proiect de hotărâre ar fi vorba!

2. Astăzi s-a vânturat că chestia care pute rău ar fi defapt o mimoză de parteneriat cu Televiziunea Română care în contrapartidă ar face publicitate orașului (deși în contract nu se prevede acest lucru nicăieri!). Vorbim de televiziunea așa zis publică (dar în fapt o altă televiziune de casă a alianței penale PSD+ALDE+(UDMR) alături de RTV și A3,  televiziune aflată în foame de bani perpetuă devenită un sac fără fund pentru banul public și cu audiențe de kkt. Mulți așa zis jurnaliști de la cele două televiziuni imunde fiind transefați la TVR, vezi jmecherul Cristache ce face România 9 la care invită seară de seară pleiade de penali. Adică stimat dom profesor Mălâncrăvean are habar măcar cam ce audiențe de kko are TVR?! Ce imagine apropiată de zero ai cu o instituție cu audiențele la genunchiul broaștei?! Dar vrem nu vrem se întrevede încă o metodă de drenat banul public așa, mai pe ocolite, de la sighișoreni, via șușa numită Eurovision în pușculița fără fund a TVR! Asta ca să-l vedem pe Cristache și alți ratați promovând amatorism și subcultură!

3. Din informațiile pe care le dețin, cazarea, masa și dansul (tot pe banul nostru!) sunt deja amanetate de câteva pensiuni și hotelașe de partid. Uite-așa se prăduiește legal banul public!

Disperarea a fost atât de mare încât musiu consilierul roș-albăstriu Grabcev i-a amenințat în public pe consilerii Colceriu (PNL) și Stoica (UIpS) cu consecințe (sângele de comunist apă nu se face...).

Deci, proiectul a picat. Deocamdată pentru că se forțează nota la limită și foarte probabil noaptea asta este menită a fi un "sfetnic" bun pentru unii pentru că mâine la 10 se convoacă altă ședință extraordinară cu subiect unic Eurovisionu care unește (banul public cu buzunarele de partid)...

Dar haide să vedem cum s-a votat...

PSD a votat pentru (cu excepția doamnei Cioanta care a lipsit de la ședință) - 6 voturi
UDMR (cum altfel?!) természetesen igen (desigur da) - 3 voturi


deci 9 voturi pentru


PNL - împotrivă - 3 voturi

UiPS - s-a abținut (eu chiar nu înțeleg chestia asta cu abținerea, dar no...) doamna Stoica votând împotrivă...

total 9 voturi negative (abținerile se contabilizează aici iată de ce mă nedumerește atitudinea androgină a UiPS, singura decisă, cum altfel, fiind o doamnă, felicitări pentru claritate doamnă Stoica)

Sunt curios cum se va vota mâine (este necesar vot de 2/3 dat fiind faptul că proiectul implică elemente de patrimoniu local). Deci mâine la 10, da?!

aleXandru goța