18 ianuarie 2017

E clar! Avem un guvern doar pentru mafioți!

Cam asta avem la această oră. Un guvern marionetă. Marioneta unui penal (Liviu Dragnea), și al unui inculpat, Tăriceanu. Primul conduce (simbolic nu?!) camera deputaților, celălalt, la fel de simbolic, Senatul.

Promisiuni au fost, dar parcă niciodată nu au fost atât de frumos ambalate. Măriri de salarii, de pensii, scutiri de taxe, stimularea fermierilor, a producătorilor mici și mijlocii. Reformă în sănătate, mărirea salariilor profesorilor, a personalului sanitar.

E drept că în programul de guvernare nu prea apare lupta anti-corupție. Nu apare mai deloc. Nimic nu este întâmplător, nu?!

Ei bine, te-ai fi așteptat ca noul parlament să lucreze la foc automat pentru punerea în practică a promisiunilor electorale (absolut OK, mai că ți-ar veni să-i votezi cu două mâini!). Să redăm Parlamentului onoarea pe care o merită, să lăsăm parlamentul să lucreze, să facă legi, astea au fost tot bla-bla-urile de campanie.

Azi, 18 ianuarie 2017 ne-a trecut pe lângă ureche "miercurea neagră". Guvernul marionetă a pregătit pe șest (dar nu suficient de "pe șest") o ordonanță guvernamentală prin care aparent, voia să golească pușcăriile ci-că supra-aglomerate. Daaa, brusc, alianța aflată la guvernare și-a schimbat obiectivele și i s-a făcut milă de penali. Găsiți undeva pe aici în programul de guvernare ceva legat de amnistii și grațieri? Să căutați sănătoși. Graba fu atât de mare încât guvernul marionetă i-a luat de la gură parlamentului exact ceea ce promitea în capmania electorală. Abilitatea de a da și modifica legi!. Perversitatea generată de lacheul Iordache de la justiție este copy-paste cu aceea din "marțea neagră" (10 decembrie 2013) când a încercat exact aceeași procedură. Și nu să lase toate modificările de Cod Penal așa cum ar fi normal, la discuția parlamentului ci s-l strecoare mârlănește printr-o OUG. Deocamdată le-a stricat jucăria președintele Iohannis. Dar deja se mârâie despre o eventuală suspendare.

Asaltul asupra justiției este cvasi-total. mas-media (Antene, B1, RTV, Realitatea) și toate cozile de topor din presa mâncătoare de kkt.

Grav este altceva. Este invitația fățișă la furt pe față. Legal! Discreționar! În care baronii, baronașii, pitpalacii să poată zburda liniștiți cu mâinile afundate până-n tălpi în buget (adică în banul public). Fără teamă că mai vine tanti DNA să-i întrebe de sănătate. Ar fi însemnat ieșirea din pușcării a tuturor bandiților care au devalizat țara asta cu sute de milioane de euro. Cocoș, Udrea, Ghiță, Pinalti, Felix-Vociulescu, Fenechiu și mulți mulți alții ar fi ieșit frumușel din pușcării, bașca, și-ar fi putut păstra bănetul furat din buzunarul vostru!





Cum era firesc, găsești oricând suficient de mulți mâncători de kkt care țin morțiș să-ți demonstreze că albul e negru și invers. În pofida evidențelor! Care doresc să convingă de bunele intenții ale bandiților care iată, în doar câteva zile reușesc să întoarcă țara asta cu josul în sus...


Chestia este că dovezile sunt clare (vezi copiile foto!). Guvernul Grindragnea chiar intenționa să promoveze toate aceste schimbări astăzi printr-o ordonanță de urgență!