23 ianuarie 2017

Unde sunt cele două procente din PIB?!




Nu sunt un tip belicos și am detestat (într-o anumită măsură) armata (mă supun greu ordinelor, dar nu neg că armata, atâta cât am făcut a introdus în mentalitatea mea o anumită ordine și organizare). Dar sunt conștient că trăim într-o lume unde pacea este iluzorie. La fel de conștient sunt când realizez că România într-un anumit conflict, dacă ar rămâne singură ar deveni o pradă ușoară. Cei care intenționează să-mi vină cu argumente de genul "neutralitate" să mute în altă parte pentru că măcăne. La fel de bine știm cine a fost în permanență (cu mici sincope de conjunctură) marele "prieten" al României, nu are rost să dezvolt subiectul.

Doar acum câteva zile, penalul din fruntea PSD plecat fuguța să pupe mâna "licuriciului" promitea pentru apărare 2% din PIB, sumă absolut necesară pentru ca România să-și permită o evoluție de la egal la egal cu ceilalți colegi de parteneriat NATO (vezi fotografia!). Deci, asta era promisiunea lui Liviu Dragnea, premierul de facto al României....

Astăzi la publicarea bugetului aflăm că Apărării i se atribuie doar 1,35% din PIB ceea ce contrazice flagrant promisiunea "șăfului" ceea ce subminează grav însăși imaginea României în cadrul acestui parteneriat. Abureala aceea cu "credite de angajament" este pentru fraieri. Respectivele credite sunt extrem de volatile și se bazează exclusiv pe creștere economică garantată precum și absorbții masive din fonduri europene! Adică un fel de "blana ursului din pădure"...

Cine crede că este o întâmplare, doarme pe el. L-ați auzit cumva pe Liviu Dragnea să iasă și să protesteze împotriva propriului guvern care pur și simplu îl transformă pe sus numitul în mincinos patentat?! Să șteargă pe jos cu propriul guvern cum că i-ar feșteli imaginea grandioasă?!

Să ne gândim cine are de câștigat acum prin decrediblizarea României în interiorul NATO?! Să ne gândim cine are tot interesul ca România să devină în acest moment vulnerabilă. Harașo?!